Voor professionals

Kom jij vanuit je werk en functie in aanraking met samengestelde gezinnen? Herken je de noodzaak om meer te weten over de bijzonderheden van deze gezinnen, de unieke dynamieken die spelen en wat dat betekent voor jou als professional?

Stiefleven Pro biedt specialistische kennis en ervaring aan professionals rondom het thema samengesteld gezin. Door middel van voorlichting, trainingen, intervisie en ontmoeting geef ik hier vorm aan.  Ik geef je inzicht en tools, zodat je beter aan kan sluiten bij je cliënt(en).

Stief en samengesteld

Dat het in veel beroepsgroepen noodzakelijk wordt meer te weten van stief en samengesteld wordt steeds duidelijker. Het vraagt van alle betrokkenen wat anders dan bij een zogenaamd ’kerngezin’. Er gelden nu eenmaal andere regels en wetten.

Het is zó noodzakelijk om hier meer van te weten, niet alleen voor de betrokkenen zelf, maar juist ook voor de professionals die met hen in contact komen. Het is een specifieke problematiek in en rondom het stiefgezin zoals ook  de handvatten en oplossingen. Inzicht, herkenning en ondersteuning is nodig en zeer ondersteunend voor professionals die werkzaam zijn in o.a. gezondheidszorg, hulpverlening, onderwijs en financieel & juridische dienstverlening.

Met Stiefleven Pro ontvang je als professional de benodigde kennis en ervaring over het samengesteld gezin, zodat je adequaat kunt inspelen op deze gezinsvorm. Een noodzakelijke uitbreiding van je gereedschapskist en professionele ontwikkeling.

Over mij

Mijn naam is Saskia Engels. Naast ervaringsdeskundig ben ik gedegen opgeleid, heb ik ruime praktijkervaring en ben ik zeer toegankelijk. Ik werk richtinggevend en insluitend, met respect voor ieders perspectief en professionaliteit. Op een afwisselende en aansprekende manier deel ik kennis en ervaring, met ruimte voor interactie. Mijn stiefspecialisme zet ik op professionele en enthousiaste wijze in.

Sinds 2017 lever ik mijn bijdrage in het professionele veld; door het ontwikkelen van de Levenscyclus van samengestelde gezinnen en door het geven van presentaties en trainingen aan professionals in o.a. de jeugdzorg en huisartsenpraktijken. Ook het allereerste Congres Samengesteld Gezin in 2018 werd door mij geïnitieerd en georganiseerd. Mijn aanpak kenmerkt zich door helder uitgewerkte en bewezen modellen, vertaald naar de praktijk en gericht op directe toepassing.

Sinds mei 2019 heb ik mijn praktijk opnieuw vormgegeven met Stiefleven Pro: voorlichting, workshops & training en ontmoeting voor professionals rondom het samengesteld gezin. Omdat ik geloof in kennis delen, samenwerken en constante ontwikkeling.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Leertraject

Wil jij met een ervaren professional sparren over je casus(sen) en/of je praktijk m.b.t. samengesteld gezinnen? Je bent van harte welkom voor het intervisie-leertraject, zodat je enorme stappen maakt in je professionele groei.

Lezingen, presentaties

Wil je een lezing of presentatie toegespitst op jouw bedrijf of organisatie? Net dat stukje maatwerk kan het verschil maken tussen passend en exclusief. Ik denk graag met je mee.

Samenwerken

Ben je geïnteresseerd in samenwerken? Je bent van harte uitgenodigd contact op te nemen. Dan bespreken we de mogelijkheden.

Trainingen voor professionals

Levenscyclus samengesteld gezin

Een 1-daagse training over het fasemodel van het samengesteld gezin en de sleutels tot slagen
Kosten: € 225,-
Terugkomdag
Dagdeel met de nieuwste inzichten vol casuïstiek uit je praktijk.
Kosten: € 125,-

De stiefplek: jij als stiefmoeder

2-daagse training voor professionals die ook stiefmoeder zijn


Kosten: € 299,-


1e Hulp bij relatieproblemen

Een training over de ingrediënten van een succesvolle relatie en hoe dit model een laagdrempelige en heldere ingang biedt tot begeleiding.


Kosten: € 225,-

1e Hulp bij samengestelde gezinnen

Een training over kenmerken en valkuilen en hoe dit te herkennen, zodat je 1e hulp kunt bieden.


Kosten: € 225,-

Agenda

[ai1ec cat_name="ProTraining"]

*Alle kosten zijn inclusief btw